Dość tych wielogodzinnych zmagań w kuchni! Dzisiaj przepis na błyskawiczny torcik, który podała mi moje koleżanka Iza. Iza ma jeszcze świetny przepis na kuleczki Raffaello, ale to już następnym razem.
Koszt ok. 25 złotych
Czas przygotowania 10 minut
Torcik ma być szybkim deserem i takim będzie!
Produkty potrzebne:
kostka margaryny lub masła,
szklanka cukru,
6-7 łyżek mleka,
6 łyżek kakao w proszku,
1 szklanka mleka w proszku,
2 opakowania herbatników,
kilka rozdrobnionych orzechów włoskich (można dodać łuskany słonecznik i przeróżne bakalie, wedle uznania i upodobań).
Wykonanie:
1. Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować na małym ogniu i zestawić z ognia.
2. Dodać do garnka szklankę mleka w proszku.
3. Herbatniki pokruszyć, zmieszać z bakaliami, orzechami, włożyć do ciepłej masy, wymieszać.
4. Przelać do wąskiej, niedużej blaszki, takiej jak do pasztetu.
Gdy ostygnie można jeść. Najlepsze gdy stoi jeszcze pół godziny w lodówce.
Agnieszka Maliszewska
Czas przygotowania 10 minut
Torcik ma być szybkim deserem i takim będzie!
Produkty potrzebne:
kostka margaryny lub masła,
szklanka cukru,
6-7 łyżek mleka,
6 łyżek kakao w proszku,
1 szklanka mleka w proszku,
2 opakowania herbatników,
kilka rozdrobnionych orzechów włoskich (można dodać łuskany słonecznik i przeróżne bakalie, wedle uznania i upodobań).
Wykonanie:
1. Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować na małym ogniu i zestawić z ognia.
2. Dodać do garnka szklankę mleka w proszku.
3. Herbatniki pokruszyć, zmieszać z bakaliami, orzechami, włożyć do ciepłej masy, wymieszać.
4. Przelać do wąskiej, niedużej blaszki, takiej jak do pasztetu.
Gdy ostygnie można jeść. Najlepsze gdy stoi jeszcze pół godziny w lodówce.
Agnieszka Maliszewska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez