Zaostrzamy apetyty na obiad i na grilla

2016-05-25 16:42:48 (ost. akt: 2016-05-25 16:44:38) Artykuł sponsorowany
Zaostrzamy apetyty na obiad i na grilla

Już od 1965 roku amatorzy dobrego jedzenia mogą delektować się produktami firmy OCTIM. Octy, musztardy i ketchupy produkowane przez spółkę z Olsztynka według tradycyjnych receptur z Warmii i Mazur znane są ze swojej jakości i naturalnych surowców. Co ciekawego znajdziemy w nowej ofercie OCTIM?

Glazura balsamiczna OCTIM to aromatyczny sos, którego lekka słodycz współgra z kwaskowatością pochodzącą z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców – figi, czarnej porzeczki i żurawiny. Glazura stanowi doskonały dodatek do potraw z grilla oraz serów dojrzewających. Gęsta, a zarazem delikatnie płynna konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do dekoracji gotowych dań i świeżych sałatek. Subtelnie przełamie smak truskawek czy arbuza. Dostępna w butelkach netto 320 g.

Wybierając się na wiosennego grilla lub kemping warto zabrać ze sobą warmińskie sosy musztardowe OCTIM. Koneserów ostrości zachwyci zdecydowany smak chrzanowego sosu musztardowego, któremu charakteru nadaje suszony korzeń chrzanu. Gładka konsystencja musztardy dopełniona mieszanką ziół i aromatycznego czosnku to cechy sosu musztardowego z czosnkiem i ziołami. Sosy Octim to doskonały dodatek do grillowanych i pieczonych mięs oraz warzyw. Stanowią również świetną podstawę dipów. Dostępne w poręcznych wyciskanych butelkach o masie netto 520 g.

Bogatą ofertę musztard OCTIM powiększyła ostatnio nowa linia produktów smakowych, w której znajdziemy propozycje takie jak: musztardę o smaku wędzonej papryki i rozmarynu, ze smażoną cebulką, musztardę z żurawiną suszoną oraz ze śliwką suszoną. Musztarda z dodatkiem słodkiej papryki i aromatycznego rozmarynu oraz ta ze smażoną cebulką doskonale wzbogacą smak mięsnych potraw. Oba produkty przyrządzane są z dodatkiem octu jabłkowego OCTIM, dzięki czemu posmakują wielbicielom nowoczesnej i ostrzejszej kuchni.

Zwolennikom delikatniejszych smaków na pewno przypadną do gustu musztarda z żurawiną suszoną i z suszoną śliwką, w których ostry charakter musztardy przełamuje słodycz dojrzałych owoców. W obu produktach zawartość suszonych owoców sięga aż 20%. Musztardy dostępne są w szklanych opakowaniach o masie 190 g netto.

Odwiedź naszego fanpage’a na FB: OCTIM – od 1965. Więcej: www.octim.com.pl


Czekamy na Wasze zdjęcia i opisy pięknych zakątków regionu, kliknij tutaj, aby dodać swój artykuł lub skontaktuj się z nami pod adresem redakcja@mojemazury.pl.
Tagi: Octim

Komentarze (2) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Janek #2044213 | 109.196.*.* 10 sie 2016 17:34

    Wolę zapłacić więcej i zjeść coś smacznie więc parę złoty więcej to nie majątek

    Ocena komentarza: warty uwagi (3) ! - + odpowiedz na ten komentarz

  2. beba #2013133 | 89.231.*.* 19 cze 2016 20:33

    bardzo lubię te produkty tylko Cena!!produkowane tu a drozsze od kamisa czy prymata!!szkoda

    Ocena komentarza: warty uwagi (2) ! - + odpowiedz na ten komentarz

Polecamy