Moje Mazury Nasza Warmia Moje Żulawy
21 maja 2025, środa
imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
  • Warmia
  • Żuławy i Powiśle
  • Gazeta Olsztyńska
  • WM.pl
  • Poznaj Mazury
  • Ciekawe miejsca
  • Jeziora
  • Noclegi i Usługi
  • Szlaki
  • Galerie
  • Mapa
  • Natura

Szarlotka na kruchym cieście

  Galeria z dnia 25 paź 2012 11:07   Tagi: Warmia, Mazury, kuchnia, gotowanie, przepisy, ciasto

Skrzynka jest po pomidorach, ale w środku jabłka

Autor: Adam Bartnikowski

Jabłka już obrane - wziąłem 10, ale można było dołożyć jeszcze dwa lub trzy

Autor: Adam Bartnikowski

Najpierw pokroiłem je w ćwiartki i usunąłem gniazda

Autor: Adam Bartnikowski

Potem pokroiłem te ćwiartki w plasterki

Autor: Adam Bartnikowski

Jabłka zaczynają się dusić na niezbyt dużym ogniu

Autor: Adam Bartnikowski

Na swoją kolej czeka cukier i mąka ziemniaczana z sokiem cytrynowym

Autor: Adam Bartnikowski

Jabłka z dodatkami już gotowe

Autor: Adam Bartnikowski

Formę do pieczenia wyłożyłem papierem, a papier wysmarowałem masłem

Autor: Adam Bartnikowski

Pierwsza warstwa ciasta po kilku minutach pobytu w piekarniku

Autor: Adam Bartnikowski

Pianę z białek wymieszałem z budyniem malinowym

Autor: Adam Bartnikowski

Po godzinie pieczenia szarlotka była gotowa

Autor: Adam Bartnikowski

  • Praca
  • Reklama
  • Patronaty
Krasnal FB E-mail