Moje Mazury Nasza Warmia Moje Żulawy
23 maja 2025, Piątek
imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
  • Warmia
  • Żuławy i Powiśle
  • Gazeta Olsztyńska
  • WM.pl
  • Poznaj Mazury
  • Ciekawe miejsca
  • Jeziora
  • Noclegi i Usługi
  • Szlaki
  • Galerie
  • Mapa
  • Natura

Gulasz wołowy z piwem

  Galeria z dnia 3 lis 2012 21:38   Tagi: Warmia i Mazury, kuchnia, gotowanie, gulasz, przepisy

Karkówkę wołową pokroiłem na kawałki

Autor: Adam Bartnikowski

... i wrzuciłem na rozgrzaną oliwę

Autor: Adam Bartnikowski

Mięso się smaży, a ja w tym czasie pokroiłem cztery spore cebule

Autor: Adam Bartnikowski

Mięso się spokojnie smaży...

Autor: Adam Bartnikowski

... ale po chwili wpadła do kuchni moja niezrównana małżonka i porwała kilka kąsków, nie bacząc, że prawie surowe

Autor: Adam Bartnikowski

Usmażone mięso wędruje do garnka

Autor: Adam Bartnikowski

... a pokrojona cebula na patelnię

Autor: Adam Bartnikowski

Mięso czeka, cebula się smaży

Autor: Adam Bartnikowski

Jak już się dobrze podsmażyła, wlałem butelkę piwa...

Autor: Adam Bartnikowski

... a był to ciemny Paulaner

Jak już cebula z piwem się poddusiła, wlałem całość do mięsa i zagotowałem...

Autor: Adam Bartnikowski

... dolałem łyżkę włoskiego octu balsamicznego...

Autor: Adam Bartnikowski

... i pokruszyłem kromkę ciemnego chleba wiejskiego

Autor: Adam Bartnikowski

  • Praca
  • Reklama
  • Patronaty
Krasnal FB E-mail