Moje Mazury Nasza Warmia Moje Żulawy
21 maja 2025, środa
imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
  • Warmia
  • Żuławy i Powiśle
  • Gazeta Olsztyńska
  • WM.pl
  • Poznaj Mazury
  • Ciekawe miejsca
  • Jeziora
  • Noclegi i Usługi
  • Szlaki
  • Galerie
  • Mapa
  • Natura

Schabowy z kapustą po mazursku

  Galeria z dnia 12 lis 2012 18:20   Tagi: Warmia, Mazury, kuchnia, gotowanie

Kapustę trzeba odsączyć i pokroić

Autor: Adam Bartnikowski

Cebulę też - ale tę płaczliwą czynność powierzyłem żonie

Autor: Adam Bartnikowski

Kapusta i cebula wędrują do garnka

Autor: Adam Bartnikowski

Kapusta już bulgocze, a ja w tym czasie przygotowuje słoninę i boczek

Autor: Adam Bartnikowski

Podsmażam najpierw słoninę i boczek...

Autor: Adam Bartnikowski

...potem dokładam posiekaną cebulę

Autor: Adam Bartnikowski

Kapusta już dochodzi w garnku, czas na schabowe. Przygotowałem kilka ładnych plastrów schabu...

Autor: Adam Bartnikowski

...rozbiłem je tłuczkiem na kotlety...

Autor: Adam Bartnikowski

...i usmażyłem

Autor: Adam Bartnikowski

Kapusta też już gotowa

Autor: Adam Bartnikowski

  • Praca
  • Reklama
  • Patronaty
Krasnal FB E-mail