Domowe karmelki warmińskie
				
			
		
	
		
		
	
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Najpierw roztopiłem na patelni masło
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Później wsypałem cukier
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Zaczynam stopniowo dolewać mleko
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Mieszam, mieszam, mieszam
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Masa zaczyna rosnąć - uważajcie, żeby nie wykipiała
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Masa dalej rośnie, pojawiają się bąbelki
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Masa zaczyna twardnieć i nabiera brązowego koloru
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Wykładam wszystko na wysmarowany masłem talerz
   	Autor: Andrzej Grabowski
 	
	         
			    	
				
		    	   	
   		
    	   	
   	Kiedy stwardnieje, łamię na kawałki
   	Autor: Andrzej Grabowski