Buraki, kapusta, jabłka, czy ziemniaki – jesień to prawdziwy wysyp warzyw i owoców. To też dobry czas na przygotowanie domowych przetworów. Skansen w Olsztynku zaprasza 2 października w godz. 11 - 15 na Smaki jesieni.
Impreza „Smaki jesieni” w olsztyneckim skansenie przypomina o historii ziemniaka i kierowana jest głownie do rodzin z dziećmi, a także wielbicieli tradycyjnych kulinariów. W wybranych chałupach odbędą się pokazy przygotowywania potraw z ziemniaków oraz ich degustacja, m.in. placków ziemniaczanych, ziemniaków w mundurkach, a także pieczonych jabłek oraz pokaz kiszenia kapusty i buraków. Dla dzieci przygotowywano gry i zabawy, m.in. wykonywanie stempli z ziemniaków, jesiennych korali i bukietów z liści.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez