Moje Mazury Nasza Warmia Moje Żulawy
21 maja 2025, środa
imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
  • Warmia
  • Żuławy i Powiśle
  • Gazeta Olsztyńska
  • WM.pl
  • Poznaj Mazury
  • Ciekawe miejsca
  • Jeziora
  • Noclegi i Usługi
  • Szlaki
  • Galerie
  • Mapa
  • Natura

Śledzie pod pierzynką

  Galeria z dnia 14 sty 2013 15:56   Tagi: Warmia, Mazury, kuchnia, gotowanie, przepisy

Oto wszystkie potrzebne produkty: gotowe filety na plastikowych tackach, cebula, jabłka i śmietana

Autor: Adam Bartnikowski

Śledzie opłukałem w ciepłej wodzie i wysuszyłem na papierowych ręcznikach

Autor: Adam Bartnikowski

Ziemniaki ugotowałem w mundurkach

Autor: Adam Bartnikowski

Pokrojone w kostkę jabłka i cebulę zmieszałem ze śmietaną

Autor: Adam Bartnikowski

Spod warstwy „pierzynki” nie widać śledzi – i o to chodzi

Autor: Adam Bartnikowski

  • Praca
  • Reklama
  • Patronaty
Krasnal FB E-mail