Moje Mazury Nasza Warmia Moje Żulawy
7 czerwca 2025, Sobota
imieniny: Ariadny, Jarosława, Roberta
  • Warmia
  • Żuławy i Powiśle
  • Gazeta Olsztyńska
  • WM.pl
  • Poznaj Mazury
  • Ciekawe miejsca
  • Jeziora
  • Noclegi i Usługi
  • Szlaki
  • Galerie
  • Mapa
  • Natura
Powrót do artykułu: Groch z wędzonką, czyli mazurska grochówka

Mazurska grochówka

  Galeria z dnia 17 lis 2012 18:56   Tagi: Warmia, Mazury, kuchnia, gotowanie

Zamiast kostki rosołowej użyłem jak zawsze świeżych warzyw

Autor: Adam Bartnikowski

Pokroiłem je i płukałem razem z ziemniakami

Autor: Adam Bartnikowski

Zupy robię spory gar, więc wszystkich składników wziąłem więcej; zamiast jednej - dwie cebule

Autor: Adam Bartnikowski

Ze wstydem przyznaję, że użyłem grochu łuskanego w połówkach

Autor: Adam Bartnikowski

W roli wkładki mięsnej kawałek szynki i boczku

Autor: Adam Bartnikowski

Zupa już się gotuje, to białe na wierzchu to posiekana cebula. Chyba trochę jej za dużo

Autor: Adam Bartnikowski

Ziemniaki pokroiłem w kostkę

Autor: Adam Bartnikowski

Mięso ładnie się już ugotowało, więc wyjąłem je z zupy...

Autor: Adam Bartnikowski

... i pokroiłem w apetyczną kostkę

Autor: Adam Bartnikowski

Wrzuciłem kawałki mięsa do zupy, chwilę jeszcze podgotowałem - i gotowe

Autor: Adam Bartnikowski

  • Praca
  • Reklama
  • Patronaty
Krasnal FB E-mail