Przepis całkowicie nieporadny. W skladnikach mowa o cebuli i czosnku a w opisie przygotowania mowa o porze. Natomiast o cebuli i czosnku nic. Zacząłem robić wg przepisu ale kończę po swojemu bo inaczej może wyjść mydło i powidło.
Andrzej z Ełku#1347950 | 89.228.*.*13 mar 2014 13:16
Ja moją galaretę wzbogacam dodając szponder wołowy tylko dlatego żeby było w niej więcej chudego mięska, a poza tym robię ją dokładnie tak samo. Pozdrawiam wszystkich galaretożerców.
Toz to - wypisz, wymaluj - przepis mojej babci, potem mojej mamy a teraz moj:) (Pochodze z Gornego Slaska). Czasem wzbogacam go druga golonka, czy kawalkiem karczku, a jak mi sie trafiaja odchudzajace sie glodomory to rezygnuje z nozek, skory z golonki nie kroje do srodka, tluszczyk z gory sciagam po ugotowaniu, ale to wtedy dodaje troszke zelatyny, bo bez nozek nie za bardzo chce sie z tego zrobic galareta. Ale i tak pyszne:) Pozdrawiam, a jutro pedze do sklepu, bo juz teraz mi slinka cieknie:)
Komentarze (7) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Tomek #2435666 | 37.47.*.* 7 lut 2018 16:14
Przepis całkowicie nieporadny. W skladnikach mowa o cebuli i czosnku a w opisie przygotowania mowa o porze. Natomiast o cebuli i czosnku nic. Zacząłem robić wg przepisu ale kończę po swojemu bo inaczej może wyjść mydło i powidło.
Ocena komentarza: warty uwagi (2) odpowiedz na ten komentarz
Ann #2420061 | 188.146.*.* 17 sty 2018 16:35
ze skorkami BLEEEE
Ocena komentarza: poniżej poziomu (-5) odpowiedz na ten komentarz
krystyna #1860883 | 46.77.*.* 19 lis 2015 11:56
Ja z warzyw robię sałatkę.Jest świetna
Ocena komentarza: warty uwagi (1) odpowiedz na ten komentarz
ala #1678162 | 195.245.*.* 1 mar 2015 10:27
nie gotuje sie 1,2,3,4, godziny tylko cały dziań i nic się nie kroi....nie dodaje sie żelatyny i innych dziwactw...
Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (2)
Andrzej z Ełku #1347950 | 89.228.*.* 13 mar 2014 13:16
Ja moją galaretę wzbogacam dodając szponder wołowy tylko dlatego żeby było w niej więcej chudego mięska, a poza tym robię ją dokładnie tak samo. Pozdrawiam wszystkich galaretożerców.
Ocena komentarza: warty uwagi (2) odpowiedz na ten komentarz
Bianca #1215024 | 78.43.*.* 9 paź 2013 22:26
Toz to - wypisz, wymaluj - przepis mojej babci, potem mojej mamy a teraz moj:) (Pochodze z Gornego Slaska). Czasem wzbogacam go druga golonka, czy kawalkiem karczku, a jak mi sie trafiaja odchudzajace sie glodomory to rezygnuje z nozek, skory z golonki nie kroje do srodka, tluszczyk z gory sciagam po ugotowaniu, ale to wtedy dodaje troszke zelatyny, bo bez nozek nie za bardzo chce sie z tego zrobic galareta. Ale i tak pyszne:) Pozdrawiam, a jutro pedze do sklepu, bo juz teraz mi slinka cieknie:)
Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)
Zygfryd #1122819 | 178.235.*.* 23 cze 2013 22:48
Dodaję jeszcze pod koniec pierś z kurczaka po ugotowaniu kroję w kostkę i do każdej lornety dodaję kilka kostek tego mięsa.Smacznego.
Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (3)