Kuchnia Warmii i Mazur Najświeższe informacje z działu
Mazurskie placki biednych rycerzy, czyli warmińskie grzanki...
Naleśniki z jabłkami
Warmińska zupa z dyni
Kartacze – czyli litewskie korzenie na Warmii i Mazurach
Mazurska babka ziemniaczana z mięsem
Najlepsze przepisy z mazurskiej kuchni
Groch z wędzonką, czyli mazurska grochówka
Placki ziemniaczane - poezja na patelni
Mazurska zupa dziadowska nie tylko dla dziadów
Galareta z nóżek wieprzowych
Warmińska i mazurska specjalność - dziś kluski ze skwarkami
Tajemnice kuchni Kasi Enerlich
Szarlotka raz jeszcze - dziś przepis internauty
Warmiński chłodnik "na-winie"
Przysmaki z Prus Wschodnich - flaki po królewiecku
Mazurska kwaśnica, czyli najsłynniejszy eintopf
Smaki z mazurskich sadów - dziś szarlotka
Kapusta zasmażana, czyli polska i mazurska specjalność
Mięso na stół - czyli gulasz wołowy
Mazurska kartoflanka, czyli dwie zupy z jednej
Jesienne eksperymenty - dziś kluski z jabłkami
Tradycyjne produkty z Warmii Mazur na ministerialnej liście
Stynki w Mikołajkach, czyli mazurska rybka z Okrasą
Sernik z kruszonką (albo bez)
Śledzie pod pierzynką - szybko, tanio, pysznie
Mazurski barszcz czerwony – czyli wybór należy do Ciebie
Mało nas do pieczenia (warmińskiego i mazurskiego) chleba
Mazurska sałatka śledziowa - szybkie danie na Wigilię
Stół na sylwestra i na Nowy Rok
Wigilia za pasem: Proponujemy krokiety
Najnowsze artykuły
- 22:32 Ważny apel do mieszkańców gminy Ostróda
- 20:06 [ZDJĘCIA] Iława dziękuje nauczycielom
- 19:45 Święto pełne wdzięczności i uznania dla pracy tych, którzy na co dzień kształtują...
- 19:26 [ZDJĘCIA] Święto Edukacji w gminie Lubawa
- 19:25 Zmarła dyrektorka szkoły w Szymonowie
- 19:24 Ekshumacje ofiar Zbrodni Wołyńskiej. "Nie ma przełomu"
- 19:16 Utrudnienia na A4. Trwa montaż kamer
- 19:01 [ZDJĘCIA] Dzień Edukacji w gminie Iława: nagrody i podziękowania